perjantai 6. maaliskuuta 2009

Ennen välikokeita

Tiistain, keskiviikon ja torstain vastaanottoihin osallistui noin 40-50 opiskelijaa (osa useampaan kertaan).

Tiistaina ja keskiviikkona käytiin läpi mm. f(x) = x^2008 + 1 ja sitä vastaava DSP-notaatiolla H(z) = 1 + z^-2008. Lineaarivaiheisuutta (FIR) laskettiin läpi ottamalla symmetriakohdan yhteinen tekijä. Keskiviikkona näytteistettiin kosineja ja pyöriteltiin h[n]=0.8^(n) mu[n] + 0.8^(n-1) mu[n-1]:stä diffisyhtälö.

Torstaina Antti ja Jukka kiersivät vastaamassa henkilökohtaisesti eikä mitään demottu taululle.

Välikoepistelaskareita teki reilu 100 opiskelijaa, mikä on reilusti vähemmän kuin viime vuonna. Ovatko sisäänotot pudonneet niin rajusti? Ilmeisesti. Nyt tosiaan viimeisin vastaanottotilaisuus meni kahdella assarilla ihan aidosti henkilökohtaisen konsultaation tasolla!

Katsotaan mitä esseestä tulee. Etenkin niiden arviointi voi olla varsin mielenkiintoista. Essee lienee ollut kompastuskivi myös pistelaskareissa, joissa suhteellinen keskiarvo putosi rajusti viime vuosiin verrattuna. Liikaa tehtävää? Ei motivoivaa?

2 kommenttia:

  1. Esseisiin ei jäänyt enää juuri aikaa, kun muut tehtävät oli tehnyt. Sinällään välikoepistelaskarit oli hyvä juttu, mutta niissä oli liikaa saman tyyppisiä laskuja, joten niitä laskiessa ehti välillä vähän turhautua.

    VastaaPoista
  2. yhdyn edellisen kommentiin. Pistelaskarit olivat hyvä porkkana kokeidenlukuun mutta ei siihen esseeseen ehtinyt paneutua...

    VastaaPoista